Uit interesses kunnen markante hobbies ontstaan. Mijn liefde voor geschiedenis werd als kind al aangewakkerd door de boeken in de kast op het kantoor van mijn vader. Nadat ik via een kennis een oude, koperen lamp in handen kreeg, lag deze vervolgens maanden stof te happen in de kast. Toen ik mij op een saaie avond eens begon te verdiepen in deze lamp, kwam ik er al vrij vlot achter dat het een authentieke koplamp van een Franse oldtimer auto uit 1919 betrof. Ik raakte gefascineerd door de oude merken op de lamp, maar vooral door de schat aan informatie over vervlogen tijden, die nog steeds te vinden is wanneer je dieper graaft dan je gewend bent, en wanneer je weet waar te zoeken. Door dit "incident" raakte ik verstrengeld in een spiraal die mij later in de wereld van - vooral - antiek en vintage zilverwerk deed belanden. 

Wat begon als een kleinschalige hobby liep vervolgens compleet uit de hand. In 2019 is het besluit genomen om praktisch alle tijd die ik - buiten mijn gezin om - over heb, te wijden aan het opsporen, bestuderen, en verkopen van antiek en vintage zilverwerk en kleine antieke objecten. De passie ligt stiekem nog steeds bij de vondst en de studie, maar door het conserveren en het in oude glorie herstellen van vergeten objecten is de missie van L. Groenewoud vooral het in stand houden van ons cultureel erfgoed, en het verblijden van klanten met authentieke voorwerpen die net dat extra beetje charme brengen in het interieur en op de tafel. Een charme die men zich in de huidige tijd vaak niet meer herinnerd.  

STAAT

Veel van onze objecten zijn oud of antiek. Hierdoor kunnen ze soms slijtage vertonen. Door dagelijks gebruik, door historische reparaties of door blootstelling aan de elementen kunnen krassen, schade of verkleuring ontstaan. In bepaalde gevallen kan dit bijdragen aan de charme van een object. In andere gevallen doet het hieraan af. In de beschrijving van het object zullen dergelijke eigenschappen altijd goed zijn afgebeeld én beschreven. Zilverwerk wordt opgepoetst wanneer wij dit gepast achten. Bij veel antiek zilver is het oppoetsen echter niet gewenst, en wanneer dit blijkt zullen wij het object dan ook met het door de jaren heen verzamelde patina aan u presenteren.

VERKOPEN VAN OBJECTEN

Heeft u een object dat u zou willen verkopen? L. Groenewoud biedt u een eerlijke prijs en de garantie dat uw objecten een tweede leven krijgen bij kopers die het waarderen. Wanneer uw object niet aansluit bij onze collectie, dan zullen wij u hierover berichten. 

TAXATIES

Wij zijn in staat om voor antiek en vintage zilverwerk (zilver én verzilverd) een taxatierapport op te stellen. 
Het basistarief hiervoor bedraagd €50, plus een opslag van 1% van de getaxeerde waarde.
Hierbij ontvangt u een zo volledig mogelijk rapport met daarin:
- De oorsprong, fabrikant, en leeftijd van het object, alsmede een gedetailleerde beschrijving van deze zaken.
- De getaxeerde waarde, alsmede een schatting van de marktwaarde en realistische verkoopprijs op een veiling van uw object. 
*Genoemde bedragen zijn inclusief BTW.CONTACT

Heeft u een vraag over een object of andere zaken? Neem dan gerust contact op via deze pagina. 

Veel plezier op onze website!

Dirk Laurens Groenewoud


Emailadres: info@lgroenewoud.com
Telefoon:  +31(0)629276135


KvK nummer: 75146630
BTW nummer : NL001112720B67


IBAN: NL 65 RABO 0342 6715 61
t.n.v. L.Groenewoud te Goirle


 

© 2019 - 2024 L. Groenewoud | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel